Nedostatek hořčíku: 10 běžných příznaků a příznaků

Nedostatek hořčíku: 10 běžných příznaků a příznaků

Zřeknutí se odpovědnosti

Máte-li jakékoli zdravotní dotazy nebo obavy, obraťte se na svého poskytovatele zdravotní péče. Články o příručce pro zdraví jsou podepřeny recenzovaným výzkumem a informacemi získanými od lékařských společností a vládních agentur. Nejsou však náhradou za odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku nebo léčbu.

Některé doplňky jsou matoucí než jiné. Je jasné, co získáte s lahví rybího oleje. A pak existují ty, jako je vitamin D, který má dvě formy. Pokud jste si mysleli, že je to matoucí, zadejte hořčík v jeho sedmi různých formách. Není divu studie z let 2005-2006 zjistili, že 48% Američanů nedosahuje doporučeného příjmu potravy (Rosanoff, 2012), ačkoli skutečný nedostatek hořčíku nebo hypomagnezémie postihuje méně než 2% populace (Guerrera, 2009).

Ale i když mnozí z nás obcházejí hranici klinického nedostatku hořčíku, nelze to brát na lehkou váhu. Hořčík je minerál i elektrolyt, který je nezbytný pro fungování našeho těla. Hraje klíčovou roli při udržování stabilního srdečního rytmu, regulaci našeho krevního tlaku a budování a udržování silných kostí. A pokud to nestačí k tomu, aby vás přesvědčil, abyste věnovali více pozornosti tomuto malému, ale mocnému minerálu, je hořčík také potřebný pro správnou funkci svalů a nervů, produkci energie, replikaci DNA a syntézu RNA.



Životně důležité orgány

  • Hořčík je minerál i elektrolyt, který je nezbytný pro fungování našeho těla.
  • Studie z let 2005-2006 zjistila, že 48% Američanů nedosahuje doporučeného příjmu potravy.
  • Skutečný nedostatek hořčíku nebo hypomagnezémie postihuje méně než 2% populace.
  • Diabetes typu 2, syndrom doplňování, syndrom hladových kostí a genetické problémy s ledvinami také zvyšují riziko vzniku hypomagnezémie.

Co potřebujete vědět o nedostatku hořčíku nebo hypomagnezémii

Hypomagnezémie, která je definována jako hořčík v séru, množství přítomné v krvi v době testování, které je menší než 1,8 mg / dl, je vzácné. Ale příliš mnoho z nás ve Spojených státech nedostává dostatek hořčíku a flirtuje s řadou nedostatků. Je těžké zachytit nedostatek a je příliš snadné být špatně diagnostikován, protože příznaky nejsou zřejmé, dokud vaše hladina hořčíku není extrémně nízká. Ačkoliv strava bohatá na zdravé potraviny může obecně splňovat váš doporučený denní příjem, není to vždy dost, aby se zabránilo problému.

Lidé trpící určitými zdravotními problémy mají zvýšené riziko nedostatku hořčíku. Poruchy trávení, jako je celiakie, mohou zvýšit gastrointestinální ztrátu rozhodujícího minerálu a omezit absorpci hořčíku. Cukrovka typu 2 (Barbagallo, 2015), syndrom refeeding, syndrom hladových kostí a genetické problémy s ledvinami také zvyšují riziko vzniku hypomagnezémie (i když některé z nich jsou velmi vzácné).

reklama

můžete pít alkohol na steroidech

Roman Daily - multivitamin pro muže



Náš tým interních lékařů vytvořil Roman Daily, aby se zaměřil na běžné mezery ve výživě u mužů s vědecky podloženými přísadami a dávkami.

Zjistit více

Známky nedostatku hořčíku, které byste měli vědět

Nedostatek hořčíku může být obtížné diagnostikovat. Již jsme zmínili, že některé příznaky se neobjeví, dokud vaše nízké hladiny hořčíku nejsou kritické. Ale další překážka, které pacienti čelí, se u svých zdravotnických pracovníků dostává k hlavní příčině. Příznaky nedostatku hořčíku bývají nespecifické, takže zdravotničtí pracovníci mohou mít podezření na jiné stavy nebo nedostatky. Pokud však znáte příznaky a příznaky, můžete lépe určit, kdy byste měli vyhledat lékařskou pomoc a obhájit se v ordinaci.

Ztráta chuti k jídlu

Toto je obecně první známka hypomagnezémie, tvrdí Dr. Hunnes. Zdůrazňuje, že se jedná o jeden z nespecifických příznaků, které lze jen těžko určit, a může se spojit s dalším bodem na našem seznamu.



jaký je nejlepší z protiopatření léky

Nevolnost a / nebo zvracení

Další z nespecifických příznaků nedostatku hořčíku. Možná si jen myslíte, že jste snědli něco špatného, ​​poznamenává Dr. Hunnes o této známce nedostatku hořčíku. Všimněte si, co cítíte, abyste mohli přesně hlásit svému lékaři, ale dávejte pozor na další příznaky, které lze spárovat, aby osvětlily, co se děje.

Únava

Každý se občas cítí unavený. Pokud však pociťujete trvalou únavu, která se nezlepší s přiměřeným odpočinkem a kvalitním spánkem, je na čase si udělat poznámky a navštívit profesionála. Stojí za zmínku, že únava nestačí k diagnostice, protože je to tak nespecifický příznak nízké hladiny hořčíku.

Slabost

Pravděpodobně spojíte únavu se slabostí. Vzhledem k tomu, že tento minerál hraje zásadní roli ve správném fungování svalů - o to více za sekundu - pravděpodobně způsobí nedostatečný příjem hořčíku myastenie , ozdobný název pro svalovou slabost (Caddell, 2001). Stává se to proto, že nedostatek hořčíku je spojené s poklesem hladiny draslíku ve svalových buňkách , nazývaná také hypokalémie (Huang, 2007). Vědci se domnívají, že právě tato ztráta draslíku způsobuje svalovou slabost.

Svalové křeče a křeče

S nárůstem kultury tréninku si více lidí uvědomuje, že svalové křeče jsou známkou nedostatku hořčíku. Hořčík hraje klíčovou roli v pomáhá svalům uvolnit se a regulovat svalové kontrakce (Potter, 1981). Ve skutečnosti jste možná slyšeli nebo vyzkoušeli Epsomskou solnou koupel po intenzivním cvičení v tělocvičně, což je jedna z forem tohoto důležitého minerálu: síran hořečnatý. Nedostatek však může způsobit fyzické účinky daleko za křečemi, jako je třes nebo dokonce záchvaty.

U starších dospělých s křečemi bohužel není zbavení se svalového nepohodlí tak snadné jako doplnění hořčíku, i když studie ukazují minerál může pomoci zmírnit křeče a záškuby u jiných skupin lidí s nedostatkem (Garrison, 2012). Nedostatek hořčíku může také způsobit sekundární nedostatek, hypokalcémii nebo nedostatek vápníku, což také způsobuje svalové křeče a křeče. Skutečné zbavení se jich tedy pravděpodobně vyžaduje opravu obou podmínek.

Vysoký krevní tlak

Mnoho studií, které formují to, co víme o krevním tlaku a nízké hladině hořčíku, se provádí u potkanů, nikoli u lidí. Tyto studie naznačují, že nedostatek hořčíku přispívá k vysokému krevnímu tlaku (Laurant, 1999), což může zvýšit pravděpodobnost vzniku srdečních onemocnění. Pozorovací studie lidí zjistilo, že nedostatek hořčíku prostřednictvím příjmu potravy zvyšuje pravděpodobnost vyššího krevního tlaku (Mizushima, 1998) (Song, 2006). Naštěstí spojení nejde jen jedním směrem. Metaanalýza studií na hořčíku zjistili, že doplňky tohoto důležitého minerálu mohou úspěšně snižovat krevní tlak (Zhang, 2016).

Nepravidelný srdeční tep

Arytmie nebo nepravidelný srdeční rytmus jsou vážné. Může to způsobit bolest na hrudi, závratě, dušnost nebo dokonce mdloby. A tyto abnormální srdeční rytmy může být způsobeno nízkou hladinou hořčíku (Dyckner, 1980). Předpokládá se, že se jedná o další příznak, který souvisí s nedostatkem hořčíku což způsobuje sekundární nedostatky, v tomto případě draslík (Dyckner, 1981).

Záchvaty

Stejný mechanismus, který způsobuje svalové křeče a křeče, je také za touto velmi závažnou známkou nedostatku hořčíku. Jeho věřil, že nedostatek hořčíku dráždí nervový systém tím, jak ovlivňuje vápník v buňkách (Nuytten, 1991).

Změny osobnosti

Když se cítíte nemocní, nikdy se necítíte jako vy, ale pokud to příjem hořčíku nesnižuje, nemusíte se chovat jako vy. Změny osobnosti jako apatie (Pham, 2014), poznamenán otupělostí a nedostatkem emocí, může nastat a při dostatečně nízkém stavu hořčíku, dokonce i deliriu a kómatu. A metaanalýza zjistili souvislost mezi nízkou hladinou hořčíku a zvýšeným rizikem deprese (Cheungpasitporn, 2015).

jak dlouho trvá pocítit účinky synthroidu?

Osteoporóza

Pravděpodobně víte, že vitamíny jsou součástí vašeho rizikového faktoru pro rozvoj osteoporózy - konkrétně vitamínů D a K - spolu se stářím. Lidé s nedostatkem hořčíku však mají také vyšší riziko vzniku stavu, který oslabuje kosti a zvyšuje riziko zlomenin. Ale dostatek hořčíku může pomoci mnoha způsoby. S tím souvisí adekvátní příjem hořčíku vyšší kostní minerální hustotu a může zabránit hypokalcemii (Farsinejad-Marj, 2015). Ačkoli hořčík nebo jeho nedostatek může působit přímo na vaše kosti, ovlivňuje také jejich sílu způsobující nedostatek vápníku (Castiglioni, 2013).

Samozřejmě jsou to jen některé příznaky, které se mohou vyskytnout při nedostatku hořčíku. Každá osoba může skutečně zažít všechny, některé nebo žádné z těchto příznaků, a to i v případě nedostatku.

Testování a diagnostika

Zde přicházejí tyto nespecifické příznaky. Protože může být obtížné určit, co způsobuje obecné příznaky, jako je únava a ztráta chuti k jídlu, váš lékař vám diagnostikuje různé metody. Pravděpodobně vezmou v úvahu nejen vaše příznaky, ale také vaši anamnézu, fyzikální vyšetření a krevní test.

Ačkoli kontrola hladiny hořčíku v krvi nedává lékaři celkový obraz - většina hořčíku je uložena ve vašich kostech a měkkých tkáních - může vám pomoci vytvořit si obraz nedostatku hořčíku. Hypomagnezémie také způsobuje další nedostatky, jako je hypokalémie (nízký obsah draslíku) a hypokalcémie (nízký obsah vápníku), které pravděpodobně také otestují.

Léčba nedostatku hořčíku

Naštěstí není dostatek našich hladin hořčíku zpět na trať tak těžké. Jelikož tolik hořčíku nepotřebujeme, může být nedostatek pravděpodobně odstraněn během několika dní až několika týdnů, vysvětluje Dr. Hunnes. Cituje však některé výjimky a dodává, že pravděpodobně bude trvat déle, pokud máte ve střevě průjem nebo jiné malabsorpční problémy.

Existují však některé vedlejší účinky doplňků hořčíku, z nichž nejčastější je řídká stolice nebo průjem. Tento vedlejší účinek může být zvláště výrazný, pokud užíváte citrát hořečnatý, který je známý tím, že zvyšuje vodu ve střevech. Dr. Hunnes navrhuje plánování jídla, aby se ujistil, že používáte hořčík ve stravě, pokud zjistíte, že jste citliví na užívání orálního hořčíku. Lidé s určitými zdravotními podmínkami, jako jsou onemocnění ledvin, nebo ti, kteří užívají léky jako bisfosfonáty, antibiotika, diuretika a inhibitory protonové pumpy, si musí před užíváním doplňků stravy promluvit se svými lékaři. Mnoho potravin bohatých na hořčík - například listová zelenina, celozrnné výrobky, avokádo a kešu ořechy - jsou běžné a spolu s tímto důležitým minerálem nabízejí další zdravotní výhody.

Pokud vás lékař stanoví protokolem hořčíku, postupujte podle něj. Hypermagnezémie nebo příliš mnoho hořčíku mohou být také nebezpečné.

Reference

  1. Barbagallo, M. a Dominguez, L. J. (2015). Hořčík a cukrovka typu 2. World Journal of Diabetes, 6 (10), 1152–1157. doi: 10,4239 / wjd.v6.i10.1152, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4549665/
  2. Caddell, J. L. (2001). Nedostatek hořčíku podporuje svalovou slabost a přispívá k riziku náhlého úmrtí kojenců (SIDS) u kojenců náchylných ke spánku. Výzkum hořčíku, 14 (1–2), 39–50. Citováno z https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11300621
  3. Castiglioni, S., Cazzaniga, A., Albisetti, W., & Maier, J. (2013). Hořčík a osteoporóza: současný stav znalostí a budoucí směry výzkumu. Živiny, 5 (8), 3022–3033. doi: 10,3390 / nu5083022, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775240/
  4. Cheungpasitporn, W., Thongprayoon, C., Mao, M. A., Srivali, N., Ungprasert, P., Varothai, N.,… Erickson, S. B. (2015). Hypomagnezémie spojená s depresí: systematický přehled a metaanalýza. Internal Medicine Journal, 45 (4), 436–440. doi: 10.1111 / imj.12682, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25827510
  5. Dyckner, T. (1980). Sérum hořčíku při akutním infarktu myokardu. Acta Medica Scandinavica, 207 (1–6), 59–66. doi: 10.1111 / j.0954-6820.1980.tb09676.x, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7368975
  6. Dyckner, T., & Wester, P. O. (1981). Vztah mezi draslíkem, hořčíkem a srdečními arytmiemi. Acta Medica Scandinavica, 647, 163–169. doi: 10.1111 / j.0954-6820.1981.tb02652.x, https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.0954-6820.1981.tb02652.x
  7. Farsinejad-Marj, M., Saneei, P., & Esmaillzadeh, A. (2015). Dietní příjem hořčíku, kostní minerální hustota a riziko zlomenin: systematický přehled a metaanalýza. Osteoporóza International, 27 (4), 1389–1399. doi: 10,1007 / s00198-015-3400-y, https : //www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26556742
  8. Garrison, S. R., Allan, G. M., Sekhon, R. K., Musini, V. M. a Khan, K. M. (2012). Hořčík pro křeče kosterního svalstva. Cochrane Database of Systematic Reviews, (9), CD009402. doi: 10.1002 / 14651858.CD009402.pub2, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22972143
  9. Guerrera, M. P., Volpe, S. L. a Mao, J. J. (2009). Terapeutické využití hořčíku. Americký rodinný lékař, 80 (2), 157–162. Citováno z https://www.aafp.org/afp/2009/0715/p157.html
  10. Huang, C.L., a Kuo, E. (2007). Mechanismus hypokalémie při nedostatku hořčíku. Journal of the American Society of Nephrology, 18 (10), 2649–2652. doi: 10,1681 / asn.2007070792, https://jasn.asnjournals.org/content/18/10/2649
  11. Laurant, P., Hayoz, D., Brunner, H. R. a Berthelot, A. (1999). Vliv nedostatku hořčíku na krevní tlak a mechanické vlastnosti krční karotidy. Hypertenze, 33 (5), 1105–1110. doi: 10.1161 / 01.hyp.35.5.1105, https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/01.hyp.33.5.1105
  12. Mizushima, S., Cappuccio, F. P., Nichols, R., & Elliott, P. (1998). Dietní příjem hořčíku a krevní tlak: kvalitativní přehled observačních studií. Journal of Human Hypertension, 12 (7), 447–453. doi: 10.1038 / sj.jhh.1000641, https://www.nature.com/articles/1000641
  13. Nuytten, D., Van Hees, J., Meulemans, A., & Carton, H. (1991). Nedostatek hořčíku jako příčina akutních neřešitelných záchvatů. Journal of Neurology, 238 (5), 262–264. doi: 10,1007 / bf00319737, https://link.springer.com/article/10.1007/BF00319737
  14. Pham, P.-C. T., Pham, P. T., Pham, S. V., Pham, P. T., Pham, P. T., & Pham, P. T. (2014). Hypomagnezémie: klinická perspektiva. International Journal of Nephrology and Renovascular Disease, 7, 219–230. doi: 10,2147 / ijnrd.s42054, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4062555/
  15. Potter, J. D., Robertson, S. P., & Johnson, J. D. (1981). Hořčík a regulace svalové kontrakce. Sborník federace, 40 (12), 2653–2656. Citováno z https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7286246
  16. Rosanoff, A., Weaver, C. M. a Rude, R. K. (2012). Suboptimální stav hořčíku ve Spojených státech: jsou podceňovány zdravotní důsledky? Recenze výživy, 70 (3), 153–164. doi: 10.1111 / j.1753-4887.2011.00465.x, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22364157
  17. Song, Y., Sesso, H. D., Manson, J. E., Cook, N. R., Buring, J. E., & Liu, S. (2006). Dietní příjem hořčíku a riziko hypertenze u středních a starších žen v USA v 10leté následné studii. The American Journal of Cardiology, 98 (12), 1616–1621. doi: 10.1016 / j.amjcard.2006.07.040, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17145221
  18. Zhang, X., Li, Y., Del Gobbo, L. C., Rosanoff, A., Wang, J., Zhang, W., & Song, Y. (2016). Účinky doplňku hořčíku na krevní tlak. Hypertenze, 68 (2), 324–333. doi: 10.1161 / HYPERTENSIONAHA.116.07664, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27402922
Vidět víc