Šéfkuchař vyrábí nejdražší hamburger na světě s použitím nejkvalitnějšího japonského hovězího masa Wagyu posypaného zlatými vločkami, což zákazníkům vrací zpět 700 liber

Šéfkuchař vyrábí nejdražší hamburger na světě s použitím nejkvalitnějšího japonského hovězího masa Wagyu posypaného zlatými vločkami, což zákazníkům vrací zpět 700 liber

Šéfkuchař TOKYO vybičoval nejdražší hamburger na světě - použil nejkvalitnější japonské hovězí maso Wagyu vložené mezi buchty posypané zlatem.

Šestikilový „Golden Giant Burger“ je deset palců široký, šest palců vysoký a stojí neuvěřitelných 700 liber.

Patrick Shimada, šéfkuchař v hotelu The Oak Door hotelu Grand Hyatt Tokio, se svou tvorbou 700 liber

Burger obsahuje nejkvalitnější japonské hovězí maso Wagyu

Šťavnaté hody, které vyrobil Patrick Shimada, jsou také doplněny foie gras a čerstvě oholenými černými lanýži, uvádí nst.com.

Patrick, šéfkuchař v elegantní steakhouse Oak Door v tokijské čtvrti Roppongi, vymyslel hamburger na oslavu korunování nového japonského císaře, korunního prince Naruhita, příští měsíc.

Patrick, japonský Američan čtvrté generace, řekl agentuře AFP: Chtěli jsme udělat něco, abychom oslavili nového císaře a novou éru Japonska.

Také mě to více dostává do kontaktu s mými japonskými kořeny.

PRACHOVANÉ ZLATÝMI Vločkami

Dělat to prostřednictvím hamburgeru v americkém stylu s použitím japonských surovin-je to něco jako já v housce.

Golden Giant Burger, který si připomíná korunovaci korunního prince Naruhita 1. května a znamená zahájení nové japonské éry Reiwa, zůstane v nabídce do konce června, uvádí inews.co.uk.

Super-velká hostina také přichází s lahví vína, aby pomohla zmírnit ránu nákladů.

Chtěli jsme udělat něco na oslavu nového císaře a nové éry Japonska

Patrick Shimada

Současný japonský císař Akihito abdikuje na konci dubna a stane se prvním žijícím panovníkem, který po 200 letech odstoupí a vzdá se chryzantémového trůnu svému synovi.

Oznámil svůj odchod do důchodu v roce 2017 a navrhl, aby jeho věk a zdraví omezovaly jeho schopnost vykonávat roli.

Posledním japonským císařem, který brzy odstoupil, byl Kokaku v roce 1817.

On a císařovna Michiko byli chváleni za své role v důsledku ničivé japonské tsunami v roce 2011 a při usmíření obětí japonské historie konfliktu.



Probíhá výroba: Patrick Shimada připravuje svou šestikilovou hostinu

Obří hamburger byl vytvořen na oslavu korunování nového japonského císaře, korunního prince Naruhita, příští měsíc